gpu-ta-chervoniy-khrest-nalagodzhuyut-spivpratsyu-schodo-zakhistu-prav-vyazniv

ГПУ та Червоний Хрест налагоджують співпрацю щодо захисту прав в'язнів

 • 9120 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. У середу, 21 грудня, представники Генеральної прокуратури України провели зустріч з представниками місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

Учасники заходу обговорили низку питань стану реформування органів прокуратури та державної кримінально-виконавчої служби, гуманного поводження з узятими під варту особами і засудженими, насамперед щодо забезпечення належної медичної допомоги. Особливу увагу було звернено на необхідність виведення медичного персоналу з підпорядкування керівництва пенітенціарних установ. Також обговорювались проблеми документування та встановлення особи громадян, які повернулися з тимчасово непідконтрольних державі окремих територій Донецької та Луганської областей.

Під час зустрічі наголошено на необхідності вжиття заходів щодо ефективного реформування існуючої в державі пенітенціарної системи на підставі розробленої комплексної та ґрунтовної програми, ухваленої на рівноправних засадах за участі всіх зацікавлених міністерств і відомств, а також із залученням експертної допомоги авторитетних міжнародних та національних правозахисних і гуманітарних організацій.

Українські Національні Новини

Політика