gpu-zafiksuvala-chergove-porushennya-vorogom-zakoniv-ta-zvichayiv-viyni-na-donbasi

ГПУ зафіксувала чергове порушення ворогом законів та звичаїв війни на Донбасі

 • 9370 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Генеральна прокуратура України вчергове задокументувала факт порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни під час обстрілу села Катеринівка Луганської області. Про це повідомили у прес-службі ГПУ, передає УНН.

За даними слідства, 7 травня 2019 року близько 05:00 з тимчасово окупованої території Луганської області російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, усупереч міжнародному гуманітарному праву здійснили прицільний обстріл села Катеринівка Попаснянського району.

Прокурори задокументували факти порушення російсько-терористичними силами законів та звичаїв війни.

"Зокрема, у ході огляду місця події виявлено, що внаслідок артилерійського обстрілу повністю зруйновано один житловий будинок та пошкоджено 3 домоволодіння. На теперішній час встановлено, що обстріл вівся артилерійськими снарядами калібру 122 мм із м. Первомайськ Луганської області (тимчасово окупована територія)", - зазначили у ГПУ.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення зазначеного злочину.

У Генпрокуратурі вказали, що здобуті докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду.

Раніше УНН повідомляв, що бойовики з важкої артилерії обстріляли місто Авдіївка Донецької області. Прокурори задокументували факти порушення агресором та окупаційною адміністрацією законів і звичаїв війни.

Нагадаємо, на Донеччині розпочато розслідування за фактом обстрілу бойовиками санітарного автомобілю ЗСУ, в результаті якого двоє військовослужбовців загинули, а один отримав поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП