gpu-zayavila-pro-novi-dokazi-viyskovoyi-prisutnosti-rf-na-donbasi

ГПУ заявила про нові докази військової присутності РФ на Донбасі

 • 10656 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. У зоні проведення антитерористичної операції вчергове виявлено боєприпаси, які не перебувають на забезпеченні Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування за фактом застосування представниками влади і командуванням ЗС РФ засобів ведення війни заборонених міжнародним правом, інших порушень законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, поєднані з умисними вбивствами", - зазначили у ГПУ.

"У результаті проведення слідчих (розшукових) дій в зоні проведення антитерористичної операції працівниками управління спільно з військовослужбовцями Збройних сил України виявлено 4 протипіхотні міни МОН-50 (1990 р.в.), 1 ручну протипіхотну оборонну ударно-дистанційну гранату (рос. РГО), 2 ударно-дистанційні запали (рос. УЗД, 1992 та 1993 р.в.) до гранати "РГО", реактивний піхотний вогнемет РПВ "Джміль" (рос. РПО-А "Шмель", 1991 р.в.)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за інформацією Міністерства оборони України, зазначені боєприпаси на забезпеченні Збройних сил України не перебувають.

Схованку боєприпасів знайшли біля автодороги під мостом на території Тальнівського району Черкаської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП