gravtsi-donetskogo-shakhtarya-prokomentuvali-situatsiyu-na-donbasi

Гравці донецького "Шахтаря" прокоментували ситуацію на Донбасі

 • 14490 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Тарас Степаненко та Максим Малишев прокоментували ситуацію у Авдіївці й Донецьку, передає УНН з посиланням на прес-службу ФК "Шахтар".

"Ми стежимо за ситуацією, що склалась у Авдіївці, поблизу Донецька і взагалі по всій лінії розмежування. Дуже цим занепокоєні. Гинуть люди, зруйновано житлові будинки й забезпечення, що загрожує гуманітарною катастрофою", - заявив Т.Степаненко.

Також він відзначив, щоб обидві сторони вжили певних заходів, аби люди не боялися виходити на вулицю і просто жити.

М.Малишев поділився своїми переживаннями за своїх рідних, які зараз знаходяться у Донецьку.

"У мене в Донецьку рідні, друзі та знайомі, з якими я спілкуюся. Ситуація критична: дуже сильно стріляють. Останніми днями майже не вхущає обстріл. Дуже непокоюсь, адже всі мої рідні перебувають там. Сподіваюся, що це скінчиться найближчим часом. Війна триває вже так довго, і це ненормально", - зауважив М.Малишев.

Нагадаємо, Авдіївку протягом останніх днів активно обстрілюють бойовики. Вперше за декілька місяців ворог застосував "Гради" для обстрілів житлових кварталів.

В Авдіївці оголосили надзвичайний стан. У місті проблеми з теплопостачанням, водопостачанням.

Голова Донецької ВЦА П.Жебрівський повідомив, що станом на ранок 1 лютого, вода у місті є, у будинках є газ.

До Авдіївки відправили додаткові екіпажі поліції. Військові, рятувальники, міжнародні організації допомагають місцевим жителям. Зокрема, в Авдіївці розгорнули пункти обігріву, польові кухні. У місто привозять електрогенератори, гуманітарну допомогу.

Повномасштабна евакуація міста наразі не проводиться, утім люди можуть виїжджати самостійно. Декількох важкохворих і людей з особливими потребами вивезли з Авдіївки.

Ескалація в районі Авдіївки викликала реакцію з боку міжнародної спільноти. Загострення ситуації занепокоїло у ЄС, США, Велику Британію, Канаду, РЄ. Відбулося екстрене засідання постради ОБСЄ щодо ситуації в Авдіївці, де держави-учасниці закликали Росію взяти відповідальність за ситуацію в місті.

ООН закликала негайно припинити всі ворожі дії на Донбасі. Радбез ООН проведе брифінг щодо ситуації в Україні у четвер, 2 лютого.

Російська сторона в СЦКК надала письмове підтвердження гарантій припинення вогню в Авдіївці, ремонтні бригади вже вийшли на місце розриву лінії електропередачі.

Станом на 12:00 середи отримано дозвіл на розмінування території, де розташовані лінії електропередачі, для проведення відновлення електропостачання в Авдіївці.

Засідання контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі розпочалося у Мінську.

Не зважаючи на встановлення "режиму тиші" бойовики обстріляли бригаду електромонтажників в районі Авдіївки. За словами А.Авакова постраждалих серед піротехніків і енергетиків під Авдіївкою немає.

Українські Національні Новини

Суспільство