gravtsi-shakhtarya-i-olimpiku-stali-pretendentami-na-zvannya-naykraschogo-legionera-upl

Гравці "Шахтаря" і "Олімпіку" стали претендентами на звання найкращого легіонера УПЛ

 • 17130 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. УАФ визначила трьох претендентів на нагороду найкращого футболіста-легіонера в Україні за підсумками 2020 року, повідомляє УНН з посиланням на сайт УАФ.

Що відомо

На нагороду найкращому легіонеру претендують два гравця донецького "Шахтаря" - Тайсон і Манор Соломон, а третім кандидатом є форвард "Олімпіка" Шахаб Захеді.

Деталі

Бразилець Тайсон, багаторічний лідер донецького "Шахтаря", який у 2019-му став найкращим футболістом за версією "Футбольних зірок України", минулого року допоміг своїй команді здобути перемогу у Прем’єр-лізі сезону-2019/2020, забивши за турнір 10 м'ячів, а також пробитися до півфіналу Ліги Європи УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український футболіст відзначився голом у переможній грі Кубку Бельгії з футболу

Справжнім відкриттям чемпіонату України став Захеді Шахаб, який приєднався до донецького "Олімпіку" влітку 2019 року. Поступово іранець перетворився на одного з найнебезпечніших форвардів УПЛ, у поточному турнірі він посідає перше місце у списку бомбардирів із вісьмома голами в активі. Шахаб уже встиг переписати клубний рекорд "Олімпіку" по забитих м’ячах у чемпіонаті країни.

Останні два роки Манор Соломон захищає кольори донецького "Шахтаря". У 2020-му ізраїльтянин допоміг "гірникам" здобути "золото" чемпіонату України та пробитися до півфіналу Ліги Європи УЄФА. У поточному сезоні він забив п’ять м'ячів у всіх турнірах, у тому числі й двічі розписався у воротах мадридського "Реалу". І в обох матчах Ліги чемпіонів УЄФА проти іспанського гранду "Шахтар" у підсумку переміг.

Доповнення

Нагородження відбудеться 15 лютого на церемонії "Футбольні зірки України-2020".

Українські Національні Новини

Спорт