gretsiya-likviduvala-teroristichnu-merezhu-v-izrayili-kazhut-pro-prichetnist-iranu

Греція ліквідувала терористичну мережу. В Ізраїлі кажуть про причетність Ірану

 • 287724 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Грецька влада заявила у вівторок, що ліквідувала терористичну мережу, і повідомила про арешт двох пакистанців, звинувачених у плануванні нападу на ізраїльтян в Афінах, інформує УНН.

Цитата

"Після скоординованих дій грецької поліції та Національної розвідувальної служби було ліквідовано терористичну мережу, яка з-за кордону планувала удари по ретельно відібраним цілям на території Греції", - йдеться у заяві.

Поліція заявила, що мережа "вже обрала мету атаки" і планувала, як її здійснити.

Джерела у грецькій поліції повідомили AFP, що офіцери заарештували двох пакистанців іранського походження у віці 27 та 29 років, які планували напади на ізраїльтян у центрі Афін.

У заяві канцелярія прем'єр-міністра Ізраїлю підтвердила причетність ізраїльського розвідувального агентства Моссад до запобігання нападу: "Це ще одна спроба Ірану сприяти тероризму проти ізраїльських та єврейських цілей за кордоном".

"Після того, як у Греції почалося розслідування підозрюваних, Моссад надав допомогу у розвідувальній підготовці інфраструктури, методів роботи та зв'язку з Іраном. У рамках розслідування з'ясувалося, що інфраструктура, яка діяла у Греції, є частиною широкої іранської мережі, яка діє з Ірану у багатьох країнах", - йдеться у заяві.

Згідно з повідомленням грецької газети Kathimerini, терористи планували вчинити теракт із застосуванням вибухівки з газового балона. У повідомленні йдеться, що терорист вдався до використання вибухових речовин після того, як не зміг придбати вогнепальну зброю.

Українські Національні Новини

Новини Світу