gretsiya-posilyuye-migratsiynu-politiku

Греція посилює міграційну політику

 • 19553 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Завдяки таборам і посиленню прикордонного контролю, Греція змінила свій підхід напередодні літа до мігрантів, що прибувають. Греція ігнорує критику з боку груп допомоги і заявляє, що у неї мало вибору через відсутність підтримки з боку іншої частини Європи. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Жахливі умови, з якими стикаються багато мігрантів притулку, стали очевидні в минулому році, коли пожежа спустошила великий табір Морія на Лесбосі, а Греція відкинула неодноразові звинувачення в тому, що її судна берегової охорони відтісняли човни-мігранти, коли вони заходили в грецькі води з Туреччини.

Міністр міграції Нотіс Мітарачі каже, що уряд застосовує більш жорсткий підхід, "щоб ми не посилали невірний сигнал, спонукаючи людей приїжджати" в Грецію.

"Наша політика сувора, але справедлива", - сказав Мітарачі.

Греція була на "передовій" європейської міграційної кризи в 2015 році, коли висадився мільйон біженців з Сирії, Іраку та Афганістану. З тих пір цифри різко знизилися, але Греція заявляє, що на неї як і раніше лягає велика частина тягаря.

Крім огорожі таборів, в червні Греція оголосила тендер на будівництво двох об'єктів закритого типу на островах Самос і Лесбос, де колишні жителі Морії розміщені на покинутому армійському полігоні.

Афіни заявляють, що ці заходи зроблять табори більш безпечними, але групи допомоги кажуть, що політика стримування завдає шкоди людям, вже травмованим війною і конфліктом. Комісар Ради Європи з прав людини закликав Грецію переглянути своє рішення.

Греція наполягає на тому, щоб країни ЄС підтримали пропонований перегляд міграційних правил ЄС. За словами Мітарачі, хоча кошти ЄС частково полегшують тягар, солідарності не вистачає.

"Ми як і раніше відчуваємо, що ми одні - Греція, Італія, Іспанія, Мальта та Кіпр, п'ять середземноморських країн - в боротьбі з тиском міграції".

Греція заявляє, що її політика "приносить плоди". Міністерство міграції повідомило, що потоки мігрантів знизилися на 68%. З травня минулого року кількість людей в таборах скоротилося на 71%.

У червні Греція видала рішення, що визначає Туреччину як "безпечну країну" для прохачів притулку з цих країн, що ускладнило розгляд їх клопотань про надання притулку.

Мітарачі сказав, що Греція надала притулок відповідним кандидатам, але "ми не хочемо бути воротами в Європу для мереж контрабанди".

Українські Національні Новини

Новини Світу