gretskiy-premyer-yes-maye-odnostayno-vidpovisti-na-shantazh-putina

Грецький прем'єр: ЄС має одностайно відповісти на шантаж путіна

 • 138199 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Європейський Союз повинен скоординовано відповісти на виклик, кинутий шантажем президента росії володимира путіна постачанням природного газу, заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Він сказав, що вторгнення путіна в Україну покликане «узаконити деспотичний авторитаризм».

«У війні в Україні ми підтримуємо тих, хто захищає себе, ми підтримуємо демократію та свободу… ми знаємо, що означає мати агресивного сусіда», — сказав Міцотакіс.

Прем'єр-міністр нагадавї, що Греція кілька місяців тому запропонувала обмежити ціни на природний газ та відокремити ціни на електроенергію від цін на природний газ, і висловив задоволення тим, що Європейський Союз наближається до таких рішень.

"Краще пізно, ніж ніколи", - сказав він.

Міцотакіс повідомив, що його уряд продовжить субсидувати рахунки за електроенергію для населення.

Прем'єр-міністр оголосив про низку додаткових заходів, таких як чек на прожитковий мінімум у розмірі 250 євро, виплачений приблизно 2,3 мільйонам бенефіціарів, підвищення пенсій та мінімальної заробітної плати, зниження податків, субсидія у розмірі 150 мільйонів євро фермерам для компенсації вищої вартості палива та кормів для тварин, більш висока заробітна плата персоналу національної служби охорони здоров'я та збройних сил. У сукупності, за його словами, ці заходи, без урахування субсидій на оплату рахунків за електроенергію, коштуватимуть 5,5 млрд євро.

Доповнення

З початку 2020 року Греція витратила понад 50 мільярдів євро на підтримку домашніх господарств та підприємств, які постраждали від пандемії COVID-19, а тепер і від енергетичної кризи та зростання інфляції.

Інфляція в Греції, яка в серпні склала 11,4% у річному обчисленні, трохи відстає від свого пікового значення 12,1% у червні, але все ще перебуває на рівні, небаченому з 1994 року.

Наступного року в країні відбудуться нові вибори, швидше за все, не одні. Очікується, що перше голосування не призведе до того, що будь-яка партія отримає більшість місць у парламенті, а коаліційний уряд виглядає вкрай малоймовірним. Це призведе до другого туру виборів, який дасть переможній партії бонус у 30 місць.

Українські Національні Новини

Новини Світу