gribauskayte-privitala-zelenskogo-z-peremogoyu-na-viborakh

Грібаускайте привітала Зеленського з перемогою на виборах

 • 8276 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте привітала Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента в Україні. Про це УНН повідомляє з посиланням на оприлюднену у понеділок заяву прес-службою литовського лідера.

За словами лідера Литви, "Україна і її народ зіткнулися з безліччю проблем в останні роки, але в той же час вони проявили велику рішучість, жертовність і силу духу, захищаючи свою країну і її свободу, працюючи для створення сильної і європейської держави".

Як зазначила Грібаускайте, "велика довіра, висловлена громадянами України, є важливим зобов'язанням відповідально зміцнювати добробут всієї країни і її населення і об'єднувати країну, об'єднуючи народ України для миру, безпеки і незалежності".

Вона підтвердила, що "Литва і її громадяни завжди будуть надійним союзником народу України, підтримуючи подальший розвиток всебічних відносин України з Європою і трансатлантичним співтовариством".

Президент Литви побажала обраному президенту всього найкращого, удачі і мудрості для виконання "цих дуже важливих обов'язків і на благо всього народу України" і всім українцям сили, єдності, миру і процвітання.

Нагадаємо, лідери ЄС Дональд Туск і Жан-Клод Юнкер написали спільного листа, у якому привітали Володимира Зеленського із обранням на посаду президента України.

Низка інших світових лідерів привітали Зеленського з перемогою на виборах.

Другий тур виборів президента в Україні відбувся 21 квітня.

Українські Національні Новини

Політика