gribu-v-rf-vidmovili-u-domashnomu-areshti-popri-zagrozu-vnutrishnoyi-krovotechi

Грибу в РФ відмовили у домашньому арешті попри загрозу внутрішньої кровотечі

 • 16091 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону відмовив у зміні запобіжного заходу на домашній арешт українському політв’язню Павлу Грибу всупереч суттєвому погіршенню стану його здоров’я. Це кореспонденту УНН підтвердив батько політв’язня Ігор Гриб.

“Суд відмовив (у зміні запобіжного заходу на домашній арешт - ред.). Вони (судді – ред.) вважають, що він може знаходитись (у тюрмі – ред.), що стан його здоров’я задовільний. Жахливий стан, бо та хвороба загострилася. З’явився цироз печінки. На одне око він не бачить, а на друге бачить на 15-20 відсотків. Ризик виникнення внутрішньої кровотечі росте з кожним днем”, - розповів батько Павла Гриба.

Засідання суду відбулось учора, 21 грудня. Наступне засідання у справі Павла Гриба заплановане на 18 січня.

Як повідомляв УНН, на попередньому засіданні, 12 грудня, Павлу стало погано, тому суд переніс слухання справи Гриба на 21 грудня.

Павло Гриб був викрадений співробітниками ФСБ РФ під час перебування на території Білорусі 24 серпня 2017 року, куди він поїхав зустрітися зі знайомою. Російські спецслужби звинувачують його в підготовці теракту в одній зі шкіл міста Сочі.

Українські Національні Новини

Політика