gritsak-poyasniv-navischo-bulo-neobkhidne-instsenuvannya-vbivstva-babchenka

Грицак пояснив, навіщо було необхідне інсценування вбивства Бабченка

 • 18996 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка було єдиною можливістю врятувати його життя та отримати більше інформацію про замовника. Про це голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив в інтерв’ю німецькій газеті Bild, передає УНН.

"Ми не бачили жодної іншої можливості, як врятувати життя журналіста і одночасно отримати більше інформації про замовника. Оскільки замовник думав, що Бабченко справді мертвий, відбулися певні контакти, комунікації, які дозволили нам провести процесуальні та оперативні дії, задокументувати факти, які зрештою мали вирішальне значення в процесі розслідування. Відтак нам вдалося вийти на список з 47 осіб, які теж підлягали фізичному знищеню", - повідомив Грицак.

Також Грицак заявив, що це була дуже успішна спецоперація.

"Так, звісно, була, адже ми змогли врятувати багато життів. Це була дуже успішна спецоперація. Ми справді не хотіли вводити людей в оману, і я б хотів насамперед вибачитись перед мас-медіа за те, що на початку ми не могли повідомити правду. Втім, той факт, що нам закидають нібито завдання моральної шкоди родині Бабченка, є повним абсурдом. Його дружина від самого початку була поінформована про хід спецоперації", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, у Службі безпеки підтвердили автентичність оприлюдненого ЗМІ “списку 47” журналістів, громадських активістів та культурних діячів, на яких нібито готувався замах у межах “справи Бабченка”.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті “швидкої”.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання вбивства.

Зокрема, був затриманий ймовірний організатор убивства російського журналіста. Йому повідомили про підозру за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація підготовки теракту). Згодом стало відомо, що підозрюваним в організації убивства Бабченка є підприємець Борис Герман, який раніше був помічником двох народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика