gromadski-diyachi-vgledili-konflikt-interesiv-u-novogo-kerivnika-ukrspirtu-i-zvernulisya-do-nazk

Громадські діячі вгледіли конфлікт інтересів у нового керівника Укрспирту і звернулися до НАЗК

 • 11129 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Представники громадської організації "Національний інтерес України" звернулися до Національного агентства з питань запобігання та протидії корупції із проханням перевірити нового очільника ДП "Укрспирт" Сергія Блескуна на предмет ймовірного конфлікту інтересів, передає УНН із посиланням на повідомлення ГО у Facebook.

Вони вважають, що Блескун може мати приватний інтерес у сфері, в якій він виконує свої службові або представницькі повноваження.

Приватний інтерес нового очільника ДП підтверджується його дружбою у соціальній мережі Facebook з керівниками горілчаних компаній. Йдеться, зокрема, про Павла Климця (Olymp Alcohol Company) та Євгенія Черняка (бренд "Хортиця"), сказано у зверненні представників громадської організації до НАЗК.

Понад те, Блескун раніше працював у горілчаних компаніях "Оверлайт" та "Nemiroff". Цей факт може вплинути на об'єктивність чи неупередженість ухвалення Блескуном рішень на новій посаді, вважають вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий-старий керівник Укрспирту Блескун погорів на нецільовому використанні держкоштів - аудит

НАЗК просять перевірити Блескуна на предмет ймовірного конфлікту інтересів та вжити заходів у разі, якщо така інформація підтвердиться.

"Неналежне врегулювання конфліктів між приватними інтересами та державними обов'язками службових осіб, так само як і порушення встановлених чинним антикорупційним законодавством заборон та обмежень, стає джерелом корупції", – зазначили в ГО “Національний інтерес України”.

Нагадаємо, міністр розвитку економіки Тимофій Милованов призначив Сергія Блескуна тимчасовим керівником ДП "Укрспирт", всупереч протестам трудового колективу.

Довідка. Сергій Блескун протягом 2001-2006 років жив і працював у Москві (РФ). Був директором з роботи з клієнтами ВАТ "Лебедянський" (соки ТМ "Я", "Тонус", "Фруктовий сад", "Фрустайл" і "ФрутоНяня"). Протягом 2006-2008 років був директором концерну "Оверлайт" (ТМ "Мягков", "Штурман", "Одеса", L'Odessika), власником якого був Борис Кауфман - він же був бенефіціаром "Платинум банк", в який Блескун у час свого керівництва у ДП "Укрспирт" направив кошти. Протягом 2008-2015 рр. Блескун був комерційним директором компанії Nemiroff, звідки і потрапив вперше у ДП "Укрспирт".

Українські Національні Новини

Політика