gromadyanin-rosiyi-na-kordoni-poprosiv-politichnogo-pritulku-v-ukrayini

Громадянин Росії на кордоні попросив політичного притулку в Україні

 • 15304 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. На українсько-російському кордоні у Чернігівській області 26-річний росіянин попросив політичного притулку в Україні. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державної прикордонної служби України.

"Учора, 21 жовтня, у пункт пропуску "Сеньківка", що у Чернігівській області, на вхід в Україну прибув 26-річний громадянин Росії. Під час проходження іноземцем прикордонного контролю він звернувся до співробітників Державної прикордонної служби України з проханням про надання йому політичного притулку в Україні", - йдеться в повідомленні.

У ході бесіди росіянин повідомив, що в РФ він переслідується за участь у акціях протесту проти діючої влади.

Після проведення необхідних заходів громадянина сусідньої країни направлено до органів Державної міграційної служби України.

Нагадаємо, у травні цього року двох порушників кордону, які прямували в Україну поза пунктами пропуску, затримали прикордонники Сумського загону. Затримані відразу повідомили, що вони є подружжям і що, оминувши російські пункти пропуску, втікають з Росії через їх переслідування в РФ з метою отримання політичного притулку в Україні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП