gromadyanstvo-moraesa-ffu-oprilyudnila-ofitsiynu-pozitsiyu

Громадянство Мораеса: ФФУ оприлюднила офіційну позицію

 • 10453 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький прокоментував відкриття УЄФА дисциплінарних проваджень щодо двох перших матчів збірної України у відборі до Євро-2020, передає УНН із посиланням на прес-службу Федерації.

Він переконаний, що українська команда не буде покарана технічними поразками через участь Жуніора Мораеса у зустрічах проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1). Правомірність запрошення Мораеса до складу збірної України була підтверджена фахівцями з УЄФА та ФІФА, додав Запісоцький.

"Хочу наголосити, що під час розгляду питання про запрошення Жуніора Мораеса до збірної України для підготовки та участі в матчах із Португалією та Люксембургом ми проаналізували ситуацію з отриманням футболістом громадянства України. Також були проведені консультації з фахівцями з УЄФА та ФІФА, які підтвердили правомірність запрошення Мораеса до складу збірної України.

Тому ми просимо вболівальників зберігати спокій до винесення остаточного рішення УЄФА. Я впевнений, що Комітет із дисциплінарних та етичних питань УЄФА, ознайомившись з аргументацією ФФУ в цьому питанні, залишить без змін результати перших двох матчів збірної України у відборі до Євро-2020", - сказав він, додавши, що рішення за результатами розгляду протестів будуть ухвалені на наступному засіданні комітету, час проведення якого буде визначено пізніше.

Нагадаємо, напередодні федерація футболу Португалії поскаржилася в УЄФА на нібито незаконну натуралізацію Мораеса.

Разом з тим, за словами експертів та юристів, футболіст має законне право грати за збірну Україну.

Українські Національні Новини

Спорт