groshi-ta-navchannya-u-rf-putin-pochav-shukati-novi-metodi-dlya-vtyaguvannya-bilorusiv-u-viynu

Гроші та навчання у рф: путін почав шукати нові методи для втягування білорусів у війну

 • 167377 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Російський диктатор володимир путін почав шукати нові методи для втягування білорусів у війну проти України, зокрема, почав пропонувати гроші та навчання у росії. Про це УНН повідомляє з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Цитата

“Співробітники російських спецслужб вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців білорусі та проводять "індивідуальні бесіди" з рядовим складом. Таким чином путінські емісари намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною, нехай навіть не у складі ЗС білорусі”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

За виконання "спеціальних завдань" білорусам пропонують грошове забезпечення у розмірі 1000-1500 доларів на місяць.

На додаток – пільгове навчання у російських військових вищих навчальних закладах (наприклад, Рязанське повітряно десантне командне училище).

Зокрема, такі випадки зафіксовано в підрозділах 103 повітряно десантної дивізії ЗС білорусі та Гомельській прикордонній групі.

Попри це, серед білоруських військових відзначається дуже низький рівень мотивації щодо участі у бойових діях. Ті ж, хто дав згоду, виключаються зі списків особового складу своїх підрозділів для продовження служби не в лавах ЗС білорусі.

Наразі серед вищого воєнно-політичного керівництва Білорусі відбуваються суперечки щодо можливості залучення до бойових дій в Україні. Переважну кількість особового складу, яка відмовляється від участі у так званій "спеціальної операції", перевіряють на зв’язки з опозицією. Нелояльних до рф командирів – замінюють.

Додамо

У білорусі знову заперечили, що мають намір наступати на Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП