groshi-za-4-mlrd-kubiv-gazu-ukrnafta-viddast-do-byudzhetu-v-rakhunok-borgu

Гроші за 4 млрд кубів газу "Укрнафта" віддасть до бюджету в рахунок боргу

 • 9647 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Гроші за продаж 4 млрд кубометрів газу "Нафтогазу" "Укрнафта" віддасть до бюджету в рахунок податкового боргу. Про це повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми розуміємо серйозність податкового боргу "Укрнафти". За розрахунками, він може складати приблизно 30 млрд грн. Ми розуміємо, що для держави важливо, щоб цей борг був погашений, при чому, зі штрафами і пенями, які становлять більшу частину цієї суми. І ми не можемо не вітати прагнення "Укрнафти" нарешті погасити цей борг", - зазначив Вітренко, коментуючи рішення про продаж 4 млрд кубометрів газу "Нафтогазу".

За його словами, 30 млрд грн буде достатньо для того, щоб повністю покрити борг.

При цьому, він додав, що наразі борг продовжує зростати, і це не дає можливості "Укрнафті" розвиватися.

Для реалізації цього плану необхідна ще низка кроків, у тому числі з боку "Нафтогазу", певні рішення судів, а також допомога держави, зазначив Вітренко.

"Проектами цих угод передбачено, що зобов’язання "Нафтогазу" платити за цей газ виникають тільки у разі отримання компенсації за покладення на нього спеціальних обов’язків. Тому це залежить, відповідно, від уряду. Якщо уряд надасть таку компенсацію, відповідно, таким чином уряд допоможе "Нафтогазу" допомогти "Укрнафті" вирішити проблему, у чому зацікавлений сам уряд. Уряд фактично отримає ці гроші – вони повернуться в бюджет", - додав представник НАКу, відповідаючи на запитання, де "Нафтогаз" візьме гроші, щоб оплатити 4 млрд кубометрів газу.

Нагадаємо, акціонери ПАТ "Укрнафта" на позачергових загальних зборах схвалили укладення контрактів щодо продажу "Укрнафтою" 4,062 млрд куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України".

Українські Національні Новини

Економіка