groysman-nagadav-poslu-v-ugorschini-pro-printsip-dzerkalnosti-u-vidnosinakh-z-krayinami

Гройсман нагадав послу в Угорщині про принцип дзеркальності у відносинах з країнами

 • 7064 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Україна має бути дзеркальною у відповідь на дії деяких країн. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання посла в Угорщині на 13-й нараді послів у Києві, передає кореспондент УНН.

"Україна є багатонаціональною, мультикультурною, абсолютно толерантною країною, де жодній національній меншині нічого не загрожує", - сказав Прем'єр.

За його словами, все інше - це технічні питання, що можуть бути вирішені на всіх рівнях.

"Але ми також вміємо читати між рядками, коли використовуються надто чутливі теми, проте мета - не те, щоб відреагувати на проблеми нацменшин. А щоб, можливо, використати ці проблеми для погіршення наших дружніх стосунків", - зазначив Прем'єр.

"Я вважаю, що у певному розумінні ми маємо бути абсолютно дзеркальними, наша повага має бути взаємною, і я буду закликати під час міжнародних зустрічей до всіх абсолютно партнерів: Україна не несе загроз жодним цивілізованим демократичним країнам", - додав він.

Нагадаємо, постппред України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що РЄ не підтримує Угорщину щодо українського закону про освіту.

Українські Національні Новини

Політика