groysman-ogolosiv-viynu-populistam

Гройсман оголосив війну популістам

 • 13023 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Популізм людей при владі став реальною загрозою для розвитку економіки країни. Про це під час круглого столу з питань розвитку цифрової економіки Digital Talk з бізнесом та експертами ринку заявив глава уряду України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

Він підкреслив, що не має наміру підтримувати популістів, коли ті атакують вітчизняний бізнес.

"З точки зору моєї позиції, як Прем'єр-міністра, я завжди на вашому боці - на боці тих, хто створює національний продукт і розвиває нашу країну, але робить це чесно і відкрито.

Зрозуміло, що у нас з вами є ті, хто заважають це робити - це популісти. Це ті, хто не підбирають слів і говорять речі, які не збираються виконувати. Обіцяють усім і все для короткострокової винагороди, підтримки на тих чи інших виборах. Це наша біда. Я вважаю, що настав час відповідальної політики. Політики, яка дозволяє не тільки говорити про рішення, а й реалізовувати їх. Я вважаю, що цей принцип ми повинні культивувати", - заявив він.

За словами керівника "Миронівського хлібопродукту" Юрія Косюка, цинізм популістів дійшов до того, що критиці піддаються навіть дитячі стартапи.

"Ми маємо тільки одну проблему - проблему популістів в аграрному секторі, які кричать про великі компанії. Але великі компанії сьогодні - це гордість України на світовому ринку. Це ті, хто утримують дітей зі стартапами від виїзду за кордон і забирають їх до себе, на своїй базі запускають акселератори тільки для того, щоб ці світлі голови з дикою енергією, яка у них є, залишалися в Україні. Ми готові надати власні індустріальні можливості і фахівців для того, щоб ці діти розвивалися.

Але натомість отримуємо критику, що ми звідти маємо дивіденди. Найбільші дивіденди для мене і компанії - це щаслива Україна, де діти ростуть і розвиваються на базі великих технологічних компаній", - сказав Косюк.

Він переконаний, що критикуючи великий бізнес, популісти намагаються виправдати своє існування.

"Коли компанії працюють на благо держави, для популістів це погано, тому що їхня база зникає, зникає їх цінність. Ми їм показуємо, що можна в існуючій державі без зміни законів, без зміни чого-небудь створити успішний бізнес. І це держава в аграрному секторі має катастрофічно великий потенціал і ми на базі компанії "МХП" це покажемо", - резюмував Косюк.

Нагадаємо, "Миронівський хлібопродукт" один з найбільших платників податків країни. Того року, "МХП" анонсував підтримку стартапів юних фахівців в сфері агробізнесу.

Українські Національні Новини

Політика