groysman-pidpisav-podannya-do-vr-na-zvilnennya-ministra-finansiv-danilyuka-1

Гройсман підписав подання до ВР на звільнення міністра фінансів Данилюка

 • 10285 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка, і закликав народних депутатів підтримати його. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка. Після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів. Поширення викривленої інформації серед наших міжнародних партнерів напередодні важливих для України перемовин з ЄС могло поставити під загрозу їх результати", - заявив Гройсман.

Зі слів очільника уряду, "на жаль, Олександр Данилюк не вніс коректив у вибрану ним лінію поведінки і після обговорення цієї ситуації з членами урядової команди".

"Тому я не бачу можливості для нього і далі залишатись в її складі і прошу народних депутатів підтримати моє подання. В умовах тих викликів, які ми маємо, питання зміни очільника Міністерства фінансів має бути вирішено невідкладно", - заявив Прем'єр.

Нагадаємо, на засіданні уряду Данилюк заявив, що уряд вже два роки не може призначити йому заступницю. 

Згодом у ЗМІ оприлюднили копію листа Олександра Данилюка послам країн G7 з приводу конфлікту з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, де міністр розповідає про небажання призначити його заступницею Яну Бугрімову і лобіювання на цю посаду інших кандидатур.

Українські Національні Новини

Політика