groysman-prezentuvav-plan-z-detsentralizatsiyi-do-2020-roku

Гройсман презентував план з децентралізації до 2020 року

 • 23798 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Оновлений план з децентралізації до 2020 року включає в себе 7 завдань, які мають стати керівництвом до дій для всіх органів влади. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Перед нами стоїть 7 важливих завдань, які нам потрібно вирішити, включно до 2020 року. Затвердження нової територіальної основи, яка буде самодостатньої з точки зору ресурсів. Передача повноважень від державної влади за принципом субсидіарності, створення ресурсної бази, сформувати ефективну систему служб органів місцевого самоврядування, упорядкування системи державного контролю та нагляду. Шосте – розвиток реформ прямого народовладдя. Нам потрібно розробити механізми проведення референдумів, щоб люди приймали рішення не тільки від виборів до виборів. І заключне – це удосконалення механізмів координації органів центральної влади", - зазначив прем’єр.

При цьому він додав, що питання децентралізації підтримуються населенням і завжди находять підтримку парламентської більшості.

Раніше УНН повідомляв, що 68% українців мають доступ до місцевого самоврядування

Українські Національні Новини

Політика