groysman-sprognozuvav-defitsit-robochoyi-sili

Гройсман спрогнозував дефіцит робочої сили

 • 11152 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. У середньостроковій перспективі Україна матиме дефіцит робочої сили. Про це сьогодні сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на Київському міжнародному економічному форумі, передає кореспондент УНН.

"Ми розуміємо, що нові технології вступають у конфлікт з кількістю робочих місць. Але це означає, що в нас є і багато інших секторів. І ми якщо сьогодні подивимося офіційну статистику – безробіття в Україні офіційно падає. Це означає те, що ми в середньостроковій перспективі будемо мати дефіцит робочої сили", - переконаний Прем’єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник Держслужби зайнятості: у великих містах до 90% безробітних мають вищу освіту

При цьому він очікує збереження позитивної тенденції зростання економіки.

"Потенціал економіки України на сьогодні виглядає безмежно. Ми маємо за 10 місяців безпрецедентне постійне зростання національної економіки. Ми у другому кварталі показали більше 3,8% зростання економіки. Я глибоко переконаний у тому, що ця тенденція буде утримуватися", - сказав Прем’єр.

За словами очільника уряду, для зміцнення економіки наша держава потребує інвестицій.

"Хочу підкреслити, що для українського уряду, Президента, парламенту дуже важливий не тільки обсяг інвестицій, а важливо успішність цих інвестицій", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, НБУ розповів, що може похитнути українську економіку у найближчі роки.

Українські Національні Новини

Економіка