grozi

У деяких областях України очікуються грози та шквали

 • 80500 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Грози та шквали очікуються упродовж 9 травня в окремих регіонах України. Про це повідомила прес-служба ДСНС, передає УНН.

"Протягом доби 9 травня в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Закарпатській, Львівській, Волинській, Рівненській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській та Вінницькій областях грози, місцями шквали 15-20 м/с", – проінформували в ДСНС з посиланням на Укргідрометцентр.

Також рятувальники попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки в Україні, крім Львівської та Чернівецької областей.

"За даними Укргідрометцентру, 9-12 травня в Україні, крім Львівської та Чернівецької областей, переважатиме надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки", – зазначили рятувальники.

Крім того, у ДСНС попередили про підйом рівнів води на окремих водоймах країни.

"За даними Укргідрометцентру, 9 травня на Верхньому Дніпрі на ділянці Лоєв-Неданчичі, Десні нижче Розльот (Чернігівська область) зберігатиметься, а у пониззі Сейму (Сумська область) зберігається перевищення небезпечних відміток (порушення місцевого транспортного сполучення, обтоплення, часткове затоплення прирічкових територій і об'єктів)", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 9 по 12 травня в Україні оголошено штормове попередження через надзвичайну пожежну небезпеку. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП