grudneviy-pavodok-na-zakarpatti-zavdav-zbitkiv-na-86-mln-grn

Грудневий паводок на Закарпатті завдав збитків на 86 млн грн

 • 7196 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 18 січня. УНН. Паводок, що вирував на Закарпатті у грудні 2017 року, завдав збитків на 86 мільйонів 42 тисячі 228 гривень. Про це УНН повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки класифікувала грудневий паводок надзвичайною ситуацією природного характеру регіонального рівня.

Загалом від стихії постраждали 67 населених пунктів у 14 адміністративно-територіальних одиницях Закарпаття. Як встановили місцеві та відомчі комісії, всього внаслідок паводка пошкоджено 156 житлових будинків, 12 автомобільних доріг, 19 мостів, 33 ділянки берегоукріплення. Також були підтоплені об′єкти лісового господарства та водогосподарського комплексу області.

"При цьому до розрахунку збитків включено не всі об’єкти, які були пошкоджені внаслідок паводку, оскільки по деяких відсутні дані щодо первісної або залишкової вартості, частина із них при обстеженні виявилися безгосподарними тощо... Прийнято рішення підготувати й надіслати до Кабінету Міністрів України звернення щодо виділення із резервного фонду держбюджету коштів для ліквідації наслідків паводка 15-17 грудня минулого року", - повідомляють в облдержадміністрації.

Як повідомляв УНН, у середині грудня Закарпаття накрив паводок, було перекрито автотрасу, підтоплено угіддя і двори.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП