grupa-z-40-nevidomikh-atakuvala-politseysku-dilnitsyu-pid-parizhem-za-dopomogoyu-pirotekhniki

Група з 40 невідомих атакувала поліцейську дільницю під Парижем за допомогою піротехніки

 • 11088 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Близько 40 невідомих атакували поліцейську дільницю в комуні Шампиньи-сюр-Марн, за вісім кілометрів на Схід від Парижа, використавши піротехніку і пустивши в хід залізні прути. Як повідомили в неділю, 11 жовтня, в Twitter представники управління поліції, ніхто із співробітників не постраждав. За інформацією французької радіостанції Europe 1, шкоди завдано п'ятьом автомобілям, у них вибиті вікна, пише DW, передає УНН.

Як передало агентство AFP, нападники під'їхали до ділянки близько 00.00 за місцевим часом (01:00 за часом Києва), в ніч на 11 жовтня. Поліцейські ледь встигли забарикадуватися усередині, коли натовп кинувся штурмувати вхід до відділку. Затримати нікого не вдалося, зараз слідчі вивчають записи зроблені камерами відеоспостереження.

Незабаром після події міністр внутрішніх справ країни Джеральд Дарманен написав в Twitter: "Ці дрібні наркоділери нікого не лякають і не зможуть перешкодити нашій антинаркотичної роботи". У свою чергу мер Шампіньі-сюр-Марн Лоран Жан не виключив, що поліція могла стати мішенню у відповідь на недавній дорожній інцидент зі скутером, в якому, по ряду повідомлень, могли бути винні правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції затримали реперів, які знімали кліп з муляжами зброї

Як нагадує AFP, нападу на поліцейських відбувалися у Франції кілька разів за останні місяці. У середу, 7 жовтня, двоє правоохоронців отримали кульові поранення в передмісті Парижа - причому атакували використовували табельну зброю охоронців порядку. На інші поліцейські ділянки в різних частинах Франції в цьому році вже відбувалися атаки з використання петард.

VAL-DE-MARNE : Le commissariat de Champigny-sur-Marne a été attaqué cette nuit par des dizaines d'individus, à coups de barres de fer et de tirs de mortier d’artifice. Cinq véhicules ont été dégradés et des fenêtres brisées (Europe 1).pic.twitter.com/fcr8dT5XxP

— Infos Françaises (@InfosFrancaises) October 11, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу