grupovi-besidi-lektsiyi-informzakhodi-yak-chernigivski-likari-informuyut-lyudey-pro-ratsionalne-kharchuvannya

Групові бесіди, лекції, інформзаходи: як чернігівські лікарі інформують людей про раціональне харчування

 • 23977 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Лікарі Чернігівської області проводять на постійній основі інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням щодо здорового способу життя. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у департаменті охорони здоров'я Чернігівської ОДА.

Серед іншого, лікарі інформують людей про раціональне харчування. Шляхом проведення лекцій, індивідуальних та групових бесід, через розміщення публікацій та статей в інтернет-виданнях, виступи по телебаченню та радіо.

Окрім того, на Чернігівщині лікарі проводять інформаційні заходи з профілактики онкологічних, серцево-судинних, гастроентерологічних та інших захворювань.

"У ході яких медичними працівниками надаються рекомендації з питань збалансованого та здорового харчування", - уточнили в ОДА.

До теми

При COVID-19 підвищується ризик збільшення в’язкості крові та закупорки судин, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, а також регулярно вимірювати рівень холестерину.

Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини.

Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство