gruzinskiy-parlament-pozbaviv-nedotorkannosti-lidera-partiyi-saakashvili

Грузинський парламент позбавив недоторканності лідера партії Саакашвілі

 • 15874 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Парламент Грузії підтримав призупинення депутатської недоторканності голови партії третього президента Міхеїла Саакашвілі "Національного руху" Ніки Мелія. На засіданні питання підтримали 88 депутатів, проти були двоє, передає УНН з посиланням на "Грузія Online".

Деталі

За інформацією ЗМІ, після відповідного рішення парламенту, прокуратурі надається можливість звернутися до суду з клопотанням про застосування взяття під варту як запобіжний захід щодо Мелії.

Так 27 червня 2019 року Мелія вже був притягнутий до кримінальної відповідальності за "керівництво і участь в насильстві, скоєному групою осіб", суд встановив йому заставу і зобов'язав носити електронний браслет. У листопаді 2020 року Мелія зняв браслет, після чого прокуратура зажадала посилення для нього запобіжного заходу. Суд постановив збільшити політику заставу і встановити термін оплати в 50 днів.

Мелія був викликаний до Генеральної прокуратури 5 лютого 2021 року в цілях попередження про наслідки недотримання умов застави, але не з'явився. У той же день прокуратура дала йому ще тиждень на виконання умов застави. За інформацією відомства, в разі несплати прокуратура звернеться до суду з клопотанням про його затримання.
Повідомляється, що термін для сплати застави Мелія закінчився 12 лютого.

Тоді ж Генеральна прокуратура країни звернулася до парламенту з приводу застосування затримання в якості запобіжного заходу щодо Ніки Мелія. Голова "Національного руху" заявляє, що не збирається платити заставу.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, 31 жовтня 2020 року в Грузії відбулися парламентські вибори.

Вони проходили за змішаною системою: 120 депутатів обиралися за пропорційною системою, а 30 - за мажоритарною. У боротьбі за 150 мандатів брали участь 48 партій і два блоки. Право голосу на виборах мали більш ніж 3,5 млн громадян. За підсумками підрахунку 100% голосів перемогла правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія", проте опозиція не погодилася з цим і вийшла на протести.

У січні поточного року засновник і лідер правлячої партії "Грузинська мрія", мільярдер Бідзіна Іванішвілі заявив про рішення піти з політики і з партії.

Українські Національні Новини

Новини Світу