gruziya-vidklikaye-posla-z-kiyeva-dlya-konsultatsiy-cherez-saakashvili

Грузія відкликає посла з Києва для консультацій через Саакашвілі

 • 17446 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Відповідно до рішення уряду Грузії надзвичайний і повноважний посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе буде викликаний для консультацій в Тбілісі, після призначення колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані, повідомляє УНН з посиланням на Imedinews.

За його словами, Грузія не розглядає можливість розриву дипломатичних відносин з Україною або перегляду її стратегічного партнерства, але призначення особи, засудженої і розшукуваної судовою системою Грузії з боку стратегічного партнера, ставить питання, які потрібно обговорити.

"Призначення людини, засудженої і розшукуваної грузинською судовою системою, навіть викликало питання у стратегічного партнера, що спонукало його ухвалити рішення про виклик надзвичайного і повноважного посла Грузії в Україні пана Теймураза Шарашенідзе для консультацій в Тбілісі. Це крок, прийнятий в дипломатичній практиці, який в цьому випадку вказує на те, що у відносинах виникли певні проблеми, і необхідно проконсультуватися з послом для планування подальших кроків", - сказав Залкаліані.

Раніше стало відомо, що Саакашвілі був призначений головою Виконавчого комітету реформ в Україні.

Українські Національні Новини

Політика