gruziya-vtratila-350-mln-dolariv-cherez-perervane-aviaspoluchennya-z-rf

Грузія втратила 350 млн доларів через перерване авіасполучення з РФ

 • 10558 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахар заявив, що через припинення прямого авіасполучення з Росією у 2019 році бюджет Грузії втратить 350 мільйонів доларів, передає УНН із посиланням на "Грузія.Онлайн".

"Коли в липні росіяни скасували рейси - серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень - протягом цих п'яти місяців бюджет країни втратив 350 мільйонів доларів. Сьогодні дохід Грузії від туризму перевищує 2 мільярди доларів. Це реальні гроші", - заявив прем’єр-міністр Грузії.

Згідно зі статистикою МВС Грузії, в серпні країну відвідало 252,8 тисячі громадян Росії, що на 6% менше в порівнянні з даними за аналогічний період 2018 року. У вересні число російських мандрівників в Грузії скоротилося на 18%, склавши 163,3 тисячі.

Росія відмінила авіасполучення з Грузією у липні 2019 року після скандалу з виступом в грузинському парламенті російського депутата Сергія Гаврилова. Кремль прийняв відповідне рішення після того, як 20 червня в Тбілісі відбувся багатотисячний мітинг протесту у відповідь на виступ депутата Держдуми.

Як повідомлялося раніше, мін'юст РФ заявив, що Україна та Грузія - "фронтмени виступів у ЄСПЛ проти Москви".

Українські Національні Новини

Новини Світу