gruziya-vvela-obovyazkoviy-karantin-dlya-mandrivnikiv-z-vosmi-krayin-afriki

Грузія ввела обов'язковий карантин для мандрівників з восьми країн Африки

 • 15800 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Грузія з 28 листопада вводить обов'язковий карантин для всіх людей, які прибувають з восьми країн на півдні Африці через загрозу поширення нового штаму коронавірусу Omicron. Відповідне рішення ухвалила сьогодні міжвідомча координаційна рада з боротьби з COVID-19, пише УНН з посиланням на повідомлення на сайті уряду Грузії.

Цитата:

"У зв'язку з поширенням нового штаму коронавірусу рішенням міжвідомчої координаційної ради видано правила перетину кордону для громадян 8 країн. Будь-яка особа, незалежно від національності, яка протягом останніх 14 днів подорожувала в наступні країни, підлягає 14-денній ізоляції/карантину в карантинній зоні при в'їзді до Грузії", - зазначено в повідомленні.

Пройти двотижневий карантин зобов'язані будуть мандрівники, що побували у Південній Африці, Ботсвані, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні (Свазіленді), Мозамбіку і Малаві. Після 14-денної ізоляції вони також повинні зробити ПЛР-тест.

Проживання в карантинних готелях і ПЛР-тестування іноземні громадяни будуть оплачувати за свій рахунок. Для громадян Грузії витрати покриє держава.

Додамо

Перші випадки нового варіанту коронавірусу Omicron вже зафіксували в Ізраїлі, Бельгії, Великій Британії, Гонконзі. Підозрюють також його завезення в Німеччині та Чехії.

Через побоювання поширення нового варіанту Omicron, країни ЄС ухвалили рішення закрити кордони з країнами Південної Африки. Таке ж рішення ухвалили Ізраїль і США.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу