gubernatora-nyu-yorka-kuomo-zvinuvachuyut-v-seksualnikh-domagannyakh-zmi

Губернатора Нью-Йорка Куомо звинувачують в сексуальних домаганнях - ЗМІ

 • 16678 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо був визнаний винним в сексуальних домаганнях до кількох жінок, включаючи нинішніх і колишніх державних службовців, повідомила генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс у вівторок після чотиримісячного розслідування звинувачень. Про це інформує УНН з посиланням на ABC News.

Деталі

Принаймні в одному випадку розслідування встановило, що губернатор намагався помститися жінці, яка висунула проти нього звинувачення, названу в звіті, як Ліндсі Бойлан.

За словами Джеймс, розслідування показало, що Куомо і його співробітники створювали "токсичне робоче середовище", хоча Куомо заперечував будь-які порушення і в останні тижні намагався поставити під сумнів чесність розслідування.

У 168-сторінковому звіті генерального прокурора, опублікованому під час її пресконференції, визначено, що "губернатор брав участь в діях, які представляють собою сексуальні домагання відповідно до федерального законодавства і законодавства штату Нью-Йорк".

"Зокрема, ми виявляємо, що губернатор піддавав сексуальним домаганням ряд нинішніх і колишніх співробітників штату Нью-Йорк, в тому числі за допомогою небажаних дотиків і дотиків без згоди, а також численних образливих коментарів сексуального характеру, які викликали ворожі відносини в робочому середовищі для жінок", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітом, у випадку з одним з неназваних помічників Куомо, губернатор "заліз під її блузку і схопив її за груди".

Та ж жінка також розповіла про обставини, при яких "губернатор схопив її за сідницю і почав терти її. Розтирання тривало не менше п'яти секунд", - йдеться в повідомленні.

Додамо

В іншому випадку в звіті описується, як Куомо сексуально домагався державного солдата, призначеного для його захисту, в тому числі, "проводячи рукою по її животу, від пупка до правого стегна, в той час як вона притримувала для нього двері на заході", і "провів пальцем по її спині, від верхньої частини її шиї вниз по хребту до середини її спини, кажучи:"Ей, ти", в той час як вона стояла перед ним в ліфті".

Щонайменше шестеро жінок, звинуватили Куомо в неналежній поведінці і небажаних залицяннях - твердження, які він або відхилив як перебільшення, або повністю відкинув.

В результаті звинувачень в сексуальних домаганнях Куомо закликали піти у відставку. Куомо відкинув ці заклики.

Українські Національні Новини

Новини Світу