gur-vorozhi-obstrili-energodara-ta-teritoriyi-zaes-u-den-misiyi-magate-kartinka-dlya-kremlya

ГУР: ворожі обстріли Енергодара та території ЗАЕС у день місії МАГАТЕ - "картинка" для кремля

 • 239108 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Російські окупанти обстріляли Енергодар та територію Запорізької АЕС в день запланованого візиту місії МАГАТЕ. Це є частиною ворожого плану провокування місії, направленого на створення потрібної кремлю картинки, заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні на ЗАЕС має розпочатись місія Міжнародної агенції з атомної енергії на чолі з головою Рафаелем Гроссі. Ранкові обстріли є частиною плану провокування місії, направленого на створення потрібної кремлю картинки. Вочевидь, окупанти традиційно спробують звинуватити ЗСУ в обстрілах станції та мирних жителів", - зазначили у ГУР.

Деталі

Так, як вказують у розвідці, зранку 1 вересня Енергодар, місто-супутник Запорізької атомної електростанції, піддався обстрілам з боку окупаційних військ. "Над містом «працювала» група російських ударних вертольотів К-52, які завдавали ударів по житлових кварталах. Було завдано мінометного удару в безпосередній близькості від території ЗАЕС і атомних реакторів", - додали у ГУР.

"Вчергове закликаємо світову спільноту надати адекватну оцінку діям окупантів, забезпечити ефективну та безпечну роботу місії МАГАТЕ та сприяти повній демілітаризації міста Енергодар", - наголосили у ГУР.

Доповнення

31 серпня з Києва на ЗАЕС вирушила місія МАГАТЕ і прибула до Запоріжжя на шляху до захопленої російськими окупантами Запорізької АЕС. Вона має працювати на станції до 3 вересня.

1 вересня стало відомо, що росіяни обстрілюють погоджений маршрут місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС, а також місто-супутник ЗАЕС - Енергодар. Повідомлялося, що попри обстріли місія МАГАТЕ вирушила до Енергодара.

Від МАГАТЕ очікують чіткого викладу фактів порушення всіх протоколів ядерної безпеки росією на Запорізькій АЕС, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Українські Національні Новини

Війна