gurt-abba-ocholiv-chart-velikoyi-britaniyi-z-pershim-studiynim-albomom-iz-1981-roku

Гурт ABBA очолив чарт Великої Британії з першим студійним альбомом із 1981 року

 • 19301 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Перший студійний альбом ABBA за майже 40 років, потрапив на вершину британських хіт-парадів, ставши найшвидшим за продажем цього року, повідомляє Official Charts Company, інформує УНН.

Деталі

Альбом "Voyage" шведського квартету набрав 204 тисяч продажів у чартах за сім днів з моменту його запуску минулої п'ятниці.

Продажі дали групі найбільший перший тиждень у британському чарті альбомів за чотири роки з моменту "Divide" Еда Ширана та найшвидший проданий альбом групи за вісім років.

Останнім найшвидшим проданим альбомом став фільм One Direction "Midnight Memories" у листопаді 2013 року.

204 тисяч продажів становлять 90% фізичних копій, у тому числі 29 900 на вінілі, що робить його найшвидшим продаваним вініловим релізом 21 століття.

Попереднім рекордсменом був "Tranquility Base Hotel & Casino" Arctic Monkeys, який у 2018 році продав 24 500 вінілових копій.

Додамо

ABBA, які досягли світової слави завдяки перемозі на Євробаченні 1974 року з "Waterloo", розпалися в 1982 році, через рік після їх останнього альбому "The Visitors".

"Voyage" - їхній 10-й альбом, і номер один у Великій Британії: лише у семи інших виконавців - The Beatles, Елвіса Преслі, Rolling Stones, Роббі Вільямса, Мадонни, Брюса Спрінгстіна та Девіда Боуї - було більше.

Українські Національні Новини

Культура