guzhva-zayaviv-scho-vlada-avstriyi-dozvolili-yomu-timchasovo-perebuvati-v-krayini

Гужва заявив, що влада Австрії дозволила йому тимчасово перебувати в країні

 • 10066 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Головний редактор українського інтернет-видання “Страна.ua” Ігор Гужва повідомив про отримання так званої “білої карти”, яка дозволяє йому перебувати в Австрії під час розгляду поданої ним заяви на політичний притулок у цій країні. Про це повідомляє УНН з посиланням на АРА.

“Минулої п’ятниці я подав заяву на політичний притулок в Австрії і на цьому тижні отримав так звану” білу картку “, яка дозволяє мені перебувати в Австрії під час розгляду заяви”, — сказав Гужва австрійському інформаційному агентству.

Він підкреслив, що подана ним заява на політичний притулок ніяк не пов’язана з майбутнім робочим візитом президента України Петра Порошенко до Відня, який відбудеться 8 лютого.

Як повідомлялося, прокуратурою м. Києва 31 березня 2017 розпочато кримінальне провадження за вимагання Гужвою 10 тис дол. від громадянина за нерозголошення відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності. Гужві судом було обрано запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави. Після її сплати Гужву звільнили з-підварти. Вчора Гужва на своїй сторінці у Facebook написав, що 6 січня у нього закінчилася дія запобіжного заходу у вигляді обмеження на виїзд з Києва, після чого він вільно залишив країну і попросив владу Австрії про надання йому політичного притулку.

Українські Національні Новини

Політика