gvatemala-perenesla-posolstvo-do-yerusalima

Гватемала перенесла посольство до Єрусалима

 • 8530 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Гватемала стала першою країною, яка  після США перенесла посольство в Ізраїлі з Тель-Авіву до Єрусалима. Про це повідомляє УНН з посиланянм на DW.

16 травня в Єрусалимі пройшла церемонія відкриття дипломатичного представництва, в якій взяли участь президент Гватемали Джиммі Моралес та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Видання зазначає, що на наступному тижні посольство в Ізраїлі до Єрусалима перенесе Парагвай.

Нагадаємо, церемонія відкриття посольства США в Єрусалимі відбулася в 14 травня. Рішення про перенесення дипмісії з Тель-Авіва ухвалив 6 грудня 2017 року голова Білого дому Дональд Трамп.

Рішення щодо статусу Єрусалиму було вкрай негативно сприйнято в багатьох країнах, у першу чергу арабських і мусульманських, а на палестинських територіях пройшли масові акції протесту. У понеділок на кордоні сектора Газа вони спалахнули з новою силою: на даний момент загинули не менше 60 палестинців і понад 2,8 тисячі постраждали в результаті зіткнень з ізраїльськими військовослужбовцями, при цьому 1 тис. 359 з отримали поранення від вогнепальної зброї. За даними міністерства охорони здоров’я Палестини, більше 70 осіб перебувають у важкому стані. Частина постраждалих доставлена ​​на лікування до Єгипту, який направив лікарів до кордону з сектором Газа для прийому постраждалих палестинців.

Українські Національні Новини

Новини Світу