halushchenko-pro-mozhlyvi-vesniano-litni-blekauty-potribno-buty-hotovym-do-bud-iakoho-stsenariiu

Галущенко про можливі весняно-літні блекаути: потрібно бути готовим до будь-якого сценарію

 • 21328 переглядiв

Масовані російські атаки відновилися, тому українцям потрібно бути готовими до будь-якого сценарію, в тому числі до можливих весняних і літніх відключень електроенергії, вважає міністр енергетики Герман Галущенко.

Зараз поновилися масовані російські атаки, тому потрібно бути готовими до будь-якого сценарію. Про це сказав міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону, коментуючи можливість весняно-літніх блекаутів, передає кореспондент УНН.

На запитання, чи взагалі можливі весняно-літні блекаути через нестачу потужностей і до чого готуватися українцям, Галущенко відповів: "Давайте виходити з того, що війна триває, атаки не закінчився. Відповідь на це питання лежить в подальших атаках й навіть не в самому факті, тому що вони відбуваються кожного дня, а з точки зору впливу тих атак на енергосистему".

Він зазначив, що питання про блекаути йому часто задавали до початку опалювального сезону торік.

"Я можу ще раз повторитися й в принципі, я завжди тоді казав, коли питали  чи купувати генератори й павер-бенки, я завжди відповідав так: купуйте, готуйтесь, а ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися. Як це було минулої зими… Зараз поновилися масовані атаки, тому потрібно бути готовими до будь-якого сценарію", - додав міністр.

Доповнення

Герман Галущенко заявляв, що на сьогодні мета російських окупантів досягти тотального блекауту в Україні, проте вони цього не досягли. Енергетична система працює стабільно.

Віцепрем'єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що другий рівень захисту, який розрахований від "шахедів", побудований майже на всіх 22 підстанціях Укренерго.