hbo-max-pribrav-z-biblioteki-film-vidneseni-vitrom-cherez-rasizm

HBO Max прибрав з бібліотеки фільм "Віднесені вітром" через расизм

 • 16372 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Стрімінговий сервіс HBO Max через расизм тимчасово прибрав з відкритого доступу фільм "Віднесені вітром". Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

У заяві HBO Max йдеться, що фільм 1939 року було "продуктом свого часу" і "зображує деякі етичні та расові забобони, які, на жаль, були поширеним явищем в американському суспільстві".

Сервіс пізніше збирається повернути "Віднесені вітром" в свою колекцію з "обговоренням історичного контексту". Однак представник компанії зазначив, що фільм буде представлений без змін.

Додамо, що чорношкіра акторка Гетті МакДеніел, яка зіграла в "Віднесених вітром" служницю Маммі, стала першою афроамериканкою, що отримала "Оскар".

У 1940 році її нагородили за кращу жіночу роль другого плану. Однак через расової сегрегації Макденіел під час церемонії сиділа окремо від своїх колег по фільму.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі після жорсткого затримання поліцейським помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане в мережі відео затримання чоловіка.

Внаслідок чого сотні тисяч людей в світі вийшли на акції протесту проти поліцейського насильства в вихідні 6-7 червня.

Українські Національні Новини

Культура