henshtab-ukrainski-zakhysnyky-vidbyly-ponad-60-rosiiskykh-atak-tretynu-na-novopavlivskomu-napriamku

Генштаб: Українські захисники відбили понад 60 російських атак, третину - на Новопавлівському напрямку

 • 37583 переглядiв

Українські захисники витримали понад 60 бойових зіткнень, відбили понад 20 російських атак на Новопавлівському напрямку, при цьому російсько-терористичні війська завдали 38 ракетних та 59 авіаційних ударів, а також 72 рази відкривали вогонь з реактивних систем залпового вогню.

Понад 60 бойових зіткнень витримали українські захисники впродовж п’ятниці. Російські загарбники наступали на 6 напрямках, найактивніше на Новоповаліському фронті. Там наші оборонці відбили понад 20 атак ворога. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України, пише УНН.

Протягом доби зафіксовано 61 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 38 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

– підсумували у Генштабі ЗСУ.

Деталі

На Лиманському напрямку росіяни намагались прорвати оборону наших військ, під прикриттям авіації, поблизу Тернів Донецької області та Білогорівки на Луганщини. Там наші оборонці у п’ятницю відбили 10 атак.

На Бахмутському напрямку українські захисники дали відсіч ворогу два рази. Окупанти прикриваючись з неба сунули на Кліщіївку й Андріївку Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів поблизу Бердичів, Уманського, Тоненького, Первомайського та Невельського. Наші оборонці витримали 16 атак.

Стало відомо, де просунувся ворог: DeepState оновив мапу29.03.24, 04:40 • [views_0]

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ росіян поблизу Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки й Водяного. Тут ворог понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ, втім без успіху.

На Оріхівському напрямку армійці рф двічі пробували покращити своє тактичне положення біля Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області. Однак, навіть підтримка авіації не дала їм переваги, аби змістити наших захисників із займаних позицій.

На Херсонському напрямку протягом доби росіяни двічі атакували позиції наших військ на лівому березі Дніпра. Геолокацію у Генштабі не розголошують.

На Херсонщині росіяни поцілили в критичну інфраструктуру та стільникову вежу, є загиблий та 8 поранених - ОВА29.03.24, 09:21 • [views_0]

Додатково

Протягом доби авіація Сил оборони поцілила по пункту управління ворога, та знищила один зенітно-ракетний комплекс противника. Крім того наші пілоти завдали ударів по

10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.\

А підрозділи ракетних військ уразили 2 зенітно-ракетних комплекси, одну артилерійську установку, та дві позиції з особовим складом росіян.

Невдовзі ми очікуємо побачити перші літаки F-16 в небі - Євлаш29.03.24, 15:19 • [views_0]