hlava-mzs-kytaiu-zustrivsia-z-lavrovym-obhovoryly-posylennia-spivpratsi-knr-ta-rosii

Глава МЗС Китаю зустрівся з лавровим: обговорили посилення співпраці КНР та росії

 • 23469 переглядiв

Міністри закордонних справ росії та Китаю провели зустріч у Пекіні, де обговорили подальше поглиблення співпраці двох країн та розвиток китайсько-російських відносин.

У вівторок, 9 квітня, міністр закордонних справ рф сергій лавров зустрівся з главою МЗС Китаю Ван Ї. Сторони обговорили посилення співпраці обох країн. Про це пише УНН з посиланням на пресреліз МЗС КНР.

Деталі 

У відомстві розповіли, що 9 квітня 2024 року член Політбюро ЦК КПК, міністр закордонних справ Ван Ї провів у Пекіні переговори з міністром закордонних справ росії сергієм лавровим.

Китайський міністр привітав путіна з перемогою на виборах та відзначив, о Пекін продовжуватиме підтримувати розвиток і відродження Росії під керівництвом президента путіна.

Він також наголосив, що москва та Пекін підтримують відносини, як дві великі сусідні країни, адже це "повністю відповідає фундаментальним інтересам двох народів".

02.04.24, 19:59 • [views_0]

Ван Ї підкреслив, що дипломатія глав держав є фундаментальною запорукою стабільності та довгострокового розвитку китайсько-російських відносин. Під стратегічним керівництвом президента Сі Цзіньпіна і президента путіна всеосяжне стратегічне партнерство Китаю та Росії для нової ери продовжує діяти на високому рівні.

- йдеться в заяві МЗС КНР. 

Зазначається, що Китай готовий працювати з росією відповідно до консенсусу, досягнутого главами двох держав, щоб повною мірою використати унікальні переваги китайсько-російського механізму обміну на високому рівні, зміцнити узгодженість планів розвитку двох країн та сприяти практичній співпраці в різних сферах.

Обидві сторони повинні скористатися можливістю, коли Росія перейме головувати в БРІКС цього року, а Китай перейме головувати в Шанхайській організації співробітництва в другій половині року, щоб посилити координацію та стратегічне співробітництво між двома країнами

- впевнені в КНР.

21.02.24, 10:16 • [views_0]

Доповнення

Своєю чергою лавров подякував Китаю за цінну підтримку президентських виборів у рф та зазначив, що російсько-китайські відносини базуються на взаємній повазі та діалозі. 

За його словами, росія буде продовжувати традиції російсько-китайської дружби і всебічно зміцнювати співпрацю з Китаєм

росія підтримує ініціативи глобальної безпеки та готова поглибити співпрацю з Китаєм на таких багатосторонніх платформах, як БРІКС, ШОС, ООН і G20, щоб сприяти встановленню більш справедливого та демократичного міжнародного порядку

- йдеться в підсумковій заяві МЗС КНР.

Нагадаємо

У Bloomberg заявили, що Китай підтримує рф у війні з Україною, надаючи дані геопросторової розвідки та інші важливі військові компоненти.