hlava-mzs-moldovy-bachymo-pevni-sproby-rosii-destabilizuvaty-krainu

Глава МЗС Молдови: бачимо певні спроби росії дестабілізувати країну

 • 25520 переглядiв

Молдова бачить спроби росії дестабілізувати країну, використовуючи політичних маріонеток, олігархів і фінансуючи протести напередодні президентських виборів у росії.

Молдова бачить певні спроби росії дестабілізувати країну на тлі виборів президента рф, а також на тлі проведення референдуму про вступ країни до Європейського Союзу. Про це заявив міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає УНН.

Деталі

"Що стосується Придністров’я. Було за останні кілька тижнів занепокоєнь в пресі, але, на щастя, ці занепокоєння залишалися у сфері ЗМІ і вони не мали серйозних практичних реалізацій. Є наші служби розвідки і розвідувальні служби наших партнерів інформували, що в нас немає передумов для ескалації. Ми підтримуємо стабільність у Молдові, в тому числі в Придністров’ї. Ми обізнані. Ми бачимо певні спроби росії дестабілізувати Молдову, використовуючи політичні проксі, відповідні олігархічні плани, які намагаються завести готівку в країну, щоб фінансувати протестантів", - заявив Попшой, відповідаючи на питання, чи очікуються провокації в Молдові на фоні виборів президента рф.

Він додав, що Молдова нарощує свої спроможності протистояти гібридним тактикам.

"Ми також покладаємося на допомогу наших партнерів і завдяки готовності нашого населення, нашого народу, ми впевнені, що ми зможемо втримати ситуацію в безпеці і їм не вдасться розхитати ситуацію, або якось підірвати референдум щодо членства в ЄС", - додав Попшой.

Нагадаємо

Наприкінці лютого Придністров'я звернулося до росії за допомогою у зв'язку з економічною блокадою з боку Молдови. Відповідну декларацію ухвалив з'їзд місцевих "депутатів".

МЗС Молдови відреагувало на слова міністра закордонних справ рф сергія лаврова, який заявляв, що уряд Молдови "йде по стопах Києва" після того, як Придністров’я звернулося до москви, щоб допомогти своїй економіці витримати "тиск" з боку уряду Молдови, зазначивши, що лавров і кремлівський режим не мають морального права читати лекції про демократію та свободу.