hlava-mzs-serbii-prybuv-do-moskvy-na-zustrich-z-lavrovym

Глава МЗС Сербії прибув до москви на зустріч з лавровим

 • 24226 переглядiв

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич відвідав Москву і зустрівся з міністром закордонних справ росії сергієм лавровим, обговоривши двосторонні відносини, ситуацію в Косово і на Балканах, а також більш широкі міжнародні питання, підкресливши міцні зв'язки між Сербією і росією.

У четвер, 21 березня,  міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич приїхав у москву з візитом та провів зустріч з очільником МЗС росії сергієм лавровим. Про це повідомляє сербське видання РТС, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що перша частина зустрічі міністрів була відкритою для ЗМІ. лавров і Дачич говорили про двосторонні відносини, ситуацію з Косовом і загалом на Балканах та про ширші міжнародні питання. 

Окрім того, сербський міністр підкреслив, що відносини між його країною та рф залишаються "на високому рівні" попри усі виклики, та ґрунтуються "взаємній довірі і стратегічній співпраці".

Окрім того, Дачич нагадав, що президент Сербії Александар Вучич листом привітав володимира путіна з "переобранням".

Доповнення

Натомість лавров заявив, що москва цінує відносини з Сербією і прогрес в економічній співпраці.

21.12.23, 18:43 • [views_0]

У виданні додають, що ввечері посадовці відвідають "дружній футбольний матч" між російською і сербською командами.

Нагадаємо

У Сербії зареєстрували філію російської громадської організації "Другая Украина", яку створив колишній український політик Віктор Медведчук. Її очолив проросійський діяч Драган Станоевич, на якого Україна наклала санкції та заборонила в'їзд.