holod-na-pivnochi-hazy-70percent-stykaiutsia-z-krytychnoiu-nestacheiu-prodovolstva-30-smertei-vid-nedoidannia

Голод на півночі Гази: 70% стикаються з критичною нестачею продовольства, 30 смертей від недоїдання

 • 31874 переглядiв

70% населення на півночі Гази стикається з критичним рівнем голоду, а 27 дітей і 3 дорослих померли від недоїдання, згідно з даними Міністерства охорони здоров'я Гази та Інтегрованої класифікації продовольчої безпеки.

70% населення північної Гази страждають від голоду. Міністерство охорони здоров'я підтверджує смерть 27 дітей і трьох дорослих від недоїдання.

Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Інтегрована класифікація продовольчої безпеки (IPC) поінформувала, що у північній частині Гази 70% населення стикаються з найвищим рівнем голоду, який перевищує порогове значення на 20% і вважається критичним.

IPC також заявила, що немає достатньо даних щодо смертності, але за оцінками, щодня від голоду або недоїдання та хвороб вмирають 2 людей з кожних 10 000.

Міністерство охорони здоров'я Гази повідомило про смерть 27 дітей і трьох дорослих від недоїдання.

Дії, необхідні для запобігання голоду, вимагають негайного політичного рішення про припинення вогню разом із значним і негайним розширенням гуманітарного та комерційного доступу до всього населення Гази

 – йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я Гази

Додамо

Загалом 1,1 мільйона жителів Гази, що складає приблизно половину населення, стикаються з "катастрофічною" нестачею їжі.

Нагадаємо

Перспектива штучного голоду в Газі викликала найсильнішу критику Ізраїлю з боку західних союзників з тих пір, як він розпочав свою війну проти бойовиків ХАМАС після їх смертоносного нападу на територію Ізраїлю 7 жовтня.

Ізраїль схвалив план США про створення "тимчасового причалу" гумдопомоги у Газі аби побороти голод07.03.24, 21:37 • [views_0]

Юлія Котвицька

Суспільство