hubble-sfotografuvav-galaktiku-kvituchoyi-troyandi

Hubble сфотографував галактику "квітучої троянди"

 • 19492 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Вчені за допомогою телескопа Hubble одержали знімок галактики NGC 972. Як зазначають дослідники, спіральна галактика відрізняється безліччю областей зореутворення, схожих на квітучі троянди. Про це повідомляє УНН з посиланням на Spacetelescope. 

Помаранчево-рожеве світіння створюється, коли водень реагує на інтенсивне світло, що протікає назовні від сусідніх новонароджених зірок; ці яскраві плями можна побачити на тлі темних, заплутаних потоків космічного пилу.

Астрономи шукають ці ознаки формування зірок, коли вони вивчають галактики по всьому космосу, оскільки швидкість формування зірок, місцеположення і історії дають критичні підказки про те, як ці колосальні колекції газу і пилу розвивалися з часом. Нові покоління зірок впливають  - і також, у свою чергу, під впливом - більш широких сил і факторів, які формують галактики по всьому Всесвіту, такі як гравітація, радіація, речовина і темна матерія.

Німецько-британський астроном Вільям Гершель є автором відкриття NGC 972 в 1784 році. З того часу астрономи виміряли його відстань, знаходячи його трохи менше 70 мільйонів світлових років.

Як повідомляв УНН, телескоп від NASA виявив три нові екзопланети

Українські Національні Новини

Мультимедіа