humeniuk-pro-sytuatsiiu-na-livomu-berezi-khersonshchyny-v-rosiian-faktychno-shchodenno-den-babaka

Гуменюк про ситуацію на лівому березі Херсонщини: в росіян фактично щоденно "день бабака"

 • 17140 переглядiв

росіяни неодноразово намагаються витіснити українські війська з їхніх позицій на лівому березі Дніпра в Херсонській області, але зазнають втрат під час штурмів.

Окупанти намагаються вибити Сили оборони із позицій на лівому березі Дніпра на Херсонщині, проте мають втрати. У ворога фактично щоденно "день бабака": вихід на штурми, втрати, формування нових підрозділів і знову по колу. Про це розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Фактично коливання лінії зіткнення на лівому березі востаннє зафіксоване незалежними джерелами в березні. Далі змін позицій фактично не відбувалося, тому що зіткнення відбуваються в такій місцевості, де неможливо зафіксуватися однозначно. Тобто ми маємо конкретні позиції, далі працюємо над розширенням плацдарму, але ворог продовжує тиснути намагаючись вибити нас з тих позицій, тому що розуміють, що саме вони дозволяють далі розвідувати й вивчати потенціал нашого просування

- розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що росіяни не мають результатів під час штурмів.

"(Ворог – ред.) має втрати й зараз зосереджений на формування нових штурмових підрозділів. Тому відбувається день бабака в них фактично щоденно. Вихід на штурми, втрати, формування нових підрозділів і знову по колу", - сказала Гуменюк.

Доповнення

Гуменюк також повідомляла, що окупанти намагаються вибивати українські підрозділи з плацдарму на лівому березі Дніпра на Херсонщині, й тиснуть в напрямку Роботиного.