i-geraschenko-delegatsiyi-natsionalnikh-parlamentiv-mayut-vimagati-vid-rosiyi-zvilnennya-zaruchnikiv

І.Геращенко: Делегації національних парламентів мають вимагати від Росії звільнення заручників

 • 6810 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала делегації національних парламентів на засіданні Парламентської асамблеї ОБСЄ вимагати від РФ звільнення українських заручників. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Цими днями в Мінську відбудеться ПА ОБСЄ. Це єдиний міжпарламентський майданчик, де присутня делегація Держдуми, адже РФ сама загнала себе в міжнародну самоізоляцію. Звернулася до всіх міжнародних колег і партнерів , щоб делегації національних парламентів на ПА ОБСЄ вимагали від російських депутатів звільнення українців", - написала І.Геращенко.

Вона нагадала, що на сьогоднішній день на окупованих територіях - вже 132 заручники, "цифра зростає, додаються цивільні, а ОРДЛО не дають нам жодної відповіді на наші запити про долю українців (зокрема, й про місце утримання Стаса Асєєва, інших) … Україна наполягає на негайному розблокуванні процесу звільнення заручників", - додала І.Геращенко.

"І бажано росіянам нагадати про їх російських військових, яких влада РФ загнала на Донбас. Всіх цих агєєвих, від яких сьогодні відмовляються російські генерали, що послали солдатів на війну, на Донбас , вбивати українців", - підкреслила нардеп.

Як повідомляв УНН, на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу незаконно утримують 132 українських заручники, при цьому вважаються безвісти зниклими близько 400 осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство