i-geraschenko-zaklikala-komitet-vr-pidgotuvati-do-povtornogo-rozglyadu-postanovu-schodo-auditora-v-nabu

І.Геращенко закликала комітет ВР підготувати до повторного розгляду постанову щодо аудитора в НАБУ

 • 9590 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликала Комітет з питань запобігання і протидії корупції оперативно підготувати до повторного розгляду проект постанови щодо   кандидатури від парламенту до комісії зовнішнього аудиту в Національне антикорупційне бюро України. Про це вона заявила у п’ятницю, передає УНН з посиланням на прес-службу БПП.

І.Геращенко нагадала, що 23 лютого ВР розглядала це питання, але відповідне рішення не було ухвалено.

“Проте жодна із запропонованих двох кандидатур не знайшла підтримки у народних депутатів. Було ухвалене рішення щодо доопрацювання цього проекту постанови. У зв’язку з цим, я нагадую про вчорашнє протокольне рішення щодо підготовки в найближчий час профільним комітетом питання про визначення представника Верховної Ради України до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України з новим висуненням кандидатів для повторного розгляду Верховною Радою України”, — сказала І.Геращенко.

Крім того, вона закликала Антикорупційний комітет терміново врегулювати це питання і виконати доручення Верховної Ради.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада відправила на доопрацювання у комітеті проект постанови щодо кандидатури від парламенту до комісії зовнішнього аудиту в Національне антикорупційне бюро України.

Українські Національні Новини

Політика