i-lutsenko-rozpovila-pro-polozhennya-maybutnogo-zakonoproektu-pro-reintegratsiyu-donbasu

І.Луценко розповіла про положення майбутнього законопроекту щодо реінтеграції Донбасу

 • 10943 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Проект закону про реінтеграцію Донбасу передбачатиме цілодобове перебування на окупованій території моніторингової місії ОБСЄ та можливість перебування там миротворчої поліцейської місії, а також вирішення екологічних проблем, що утворилися через затоплення шахт. Про це журналістам заявила представник Президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент УНН.

“Ми говоримо про те, що іноземні війська мають вийти за територію наших реальних кордонів держави, а не те що собі сепаратисти намалювали. Цим законом буде обов’язково передбачена моніторингова місія ОБСЄ, яка буде працювати 24/7 як на неокупованих територіях, так і на окупованих територіях, чого зараз не відбувається, адже ви знаєте, що мінують машини, погрожують місії ОБСЄ зґвалтуваннями та насильством тільки для того, щоб вони не в’їжджали на окуповану територію і не фіксували факти злочину”, — сказала І.Луценко.

Вона також зазначила, що в цьому проекті закону буде приділена увага загрозі екологічної катастрофи на Донбасі.

“Дуже багато шахт підтоплені, вони не утримуються, відповідно, вода не вимивається, багато об’єктів, більше 300, на цій території є катастрофогенними. Це серйозніше, ніж Чорнобильська катастрофа. Ці води через Сіверський Донець, які вийдуть з шахт, можуть піти в Чорне і Азовське море. Піддається достатньо серйозній загрозі весь континент. Тому ми хочемо закумулювати цим законом всі можливості, в тому числі і захист від екологічної катастрофи і ефективне моментальне реагування”, — також зазначила вона.

При цьому І.Луценко зазначила, що моніторингова місія готова працювати на окупованій території.

“Крім того, цим законом буде передбачена ймовірність введення на окуповану територію миротворчих військ поліцейської місії. Тобто весь цей набір інструментів, який входить у дипломатичний шлях вирішення, буде набрано”, — сказала представник Президента в парламенті.

Як повідомляв УНН, законопроект про реінтеграцію Донбасу, за словами І.Луценко, не буде зареєстрований у ВР до приїзду Президента зі США.

Нагадаємо, І.Луценко 19 червня повідомила, що робочі групи коаліції працюють над проектом закону про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету над Донбасом, який спрямований на посилення спроможності захисту і оборони в зоні АТО.

Українські Національні Новини

Політика