id-vzyala-vidpovidalnist-za-vbivstvo-29-lyudey-na-paradi-v-irani

"ІД" взяла відповідальність за вбивство 29 людей на параді в Ірані

 • 9853 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Бойовики застрелили щонайменше 29 осіб, у тому числі жінок і дітей, в суботу на іранському військовому параді, відповідальність за напад взяло на себе угруповання "Ісламська держава", у той час як Тегеран звинуватив в атаці союзника США у регіоні. Про це УНН повідомляє з посиланням на AFP.

Напад у південно-західному місті Ахваз стався, коли країна відзначала річницю з початку війни з Іраком в 1980-1988 роках.

Джихадисти через свій пропагандистський канал Amaq повідомили, що "бійці "Ісламської держави" напали на зібрання іранських військ" у Ахвазі.

Державне телебачення повідомило про 29 загиблих і 57 поранених, а державне інформаційне агентство IRNA повідомило, що серед вбитих були жінки і діти, які були серед глядачів на параді. Багато хто з поранених - у критичному стані.

Іран звинуватив у нападі своїх суперників у регіоні.

"Реакція Ісламської Республіки Іран на найменшу загрозу буде нищівною. Ті, хто допомагає з розвідкою і надає пропагандистську підтримку цим терористам, повинні відповісти за це", - сказав президент Ірану Хасан Рухані.

Міністр закордонних справ країни Мохаммад Джавад Заріф повідомив, що напад у Ахвазі біля кордону з Іраком було здійснено "терористами, що набираються, навчаються, озброюються і оплачуються іноземним режимом".

"Іран покладає відповідальність на спонсорів терористичних організацій у регіоні і їх американських господарів за такі напади", - заявив він.

Українські Національні Новини

Новини Світу