ifa-testi-viznachayut-ne-lishe-kolektivniy-imunitet-do-koronavirusu-ale-y-viyavlyayut-nosiyiv-likar

ІФА-тести визначають не лише колективний імунітет до коронавірусу, але й виявляють носіїв - лікар

 • 13638 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Тернопільських медиків на наявність коронавірусу перевіряють ІФА-тестами, які, за словами в.о. лікаря по контролю якості клініко-діагностичної лабораторії КНП "Тернопільська університетська лікарня" ТОР Володимира Кирика, визначають не лише наявність імунітету до вірусу, але й виявляють його носіїв, передає УНН з посиланням на тернопільській портал "Погляд".

"Це тестування медиків дуже цінне, тому що передбачає визначення імуноглобулінів М і G, так званих, сумарних імуноглобулінів. Крім того, тест передбачає не тільки визначення антитіл у хворих і тих, хто перехворів, але й показує підвищені антитіла й таким чином можна виявити носіїв вірусу або тих, хто перехворів легкою формою коронавірусу.

Загальна картина має для нас цінність і в прогностичному, і в діагностичному планах. Наприклад, якщо рівень імуноглобулінів G і М буде високий, то ми можемо прогнозувати на якому рівні людина, яка перехворіла, який був титр антитіл, і який рівень у тих, хто не хворів. Також ці результати аналізів цінні й в науковому плані для тих, хто буде займатися вакцинами. Адже маючи дані по антитілах, можна вивчати вірус і його прогнозувати надалі", - пояснив лікар.

Загалом мета, ІФА тестування, за словами Кирика, це - захист медиків.

"...спрогнозувати чи буде вірус повторно (навіть вже за наявності антитіл у людини, - ред.), – залежить від того, яка буде імунна система конкретно в індивідуального пацієнта.

Але якщо ми захистимо лікарів, то можна говорити, що ми перші будемо знати, який рівень антитіл у медиків і чи ми перехворіли. Мета добра: захистимо медиків – захистимо й усіх інших", - сказав він.

Як писав УНН, КМУ має спростити доступ регіонів до ІФА-тестування. Мова про внесення змін до "ковідної" постанови Уряду та зменшення податкового навантаження на регіональні лікарні, лабораторії тощо під час закупівлі відповідних тест-систем.

Українські Національні Новини

Суспільство