ifa-testuvannya-regioni-zvituyut-pro-viyavlennya-tikh-khto-khvoriye-ta-perenis-koronavirus

ІФА-тестування: регіони звітують про виявлення тих, хто хворіє та переніс коронавірус

 • 34270 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. В Україні 20 травня стартувало тестування на коронавірус методом ІФА. Аналіз є точним, доступним, швидшим за ПЦР і здатен виявити людей, які вже перехворіли на коронавірус, або ж тих, хто хворіє зараз. Все залежить від того, які саме антитіла - IgG, IgM, IgA - виявляють у сиворотці крові пацієнта. Так, регіони, за підсумками перших днів ІФА-скринінгу звітують про отримані результати, передає УНН.

Зокрема, на Хмельниччині повідомили, що 7 червня, в області провели 167 ІФА-тестувань, позитивний результат отримали для 9 із них. 8 червня, тестувань було 164, а позитивних результатів отримали 7.

Як уточнив заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш, усіх пацієнтів, в кого виявлені антитіла до СOVID-19, додатково направлять ще й на ПЦР-аналіз.

ІФА-тестування триває і в Кременчуці. Там, станом на 9 червня, провели понад 180 тестів. Виявили одного хворого на СOVID-19 (антитіла IgM), і одну людину, яка має вже до вірусу імунітет (антитіла IgG ), поінформував керівник управління охорони здоров’я міста Максим Середа.

На Миколаївщині ІФА-дослідження почали проводити 8 червня і провели 24 аналізи, прозвітували у Миколаївському обласному штабі протидії коронавірусу.

Там нагадали, що ІФА обов’язково робиться у тому випадку, якщо у пацієнта є ознаки коронавірусної хвороби, але аналіз на ПЛР показав негативний результат.

Також він проводиться пацієнтам із пневмонією та людям, які контактували з хворими на коронавірус, тільки в тому випадку, якщо ПЛР - не спрацював.

Ще, в обов’язковому порядку, ІФА-тестуванню підлягають лікарі, працівники лабораторій, які працюють зі зразками аналізів хворих на COVID-19, працівники судово-медичних, паталогоанатомічних відділень, також співробітники поліції, військові й прикордонники.

Нагадаємо, в італійському епіцентрі спалаху СOVID-19 більше половини жителів мають антитіла до вірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство