importuyuchi-elektroenergiyu-z-bilorusi-ukrenergo-stvoryuye-kritichni-riziki-dlya-ukrayini-dzherelo

Імпортуючи електроенергію з Білорусі, Укренерго створює критичні ризики для України – джерело

 • 10041 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Рішення НЕК "Укренерго" імпортувати електроенергію з Білорусі створює критичні ризики для України. Про це нашому виданню повідомило джерело в Міненерго.

Деталі

Про початок поставок е/е з Білорусі вчора на засіданні Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"У нас дуже непрості стосунки з сусідами. Зокрема, з Білоруссю і Росією. І імпортувати зараз від них електроенергію, значить поставити нашу країну під ще більшу енергетичну залежність. Крім того, всього пів року тому НКРЕКП прийняла рішення про заборону поставок електроенергії з цих країн", - зазначило джерело.

Співрозмовник також додав, що зараз у внутрішніх виробників е/е є можливість виробити відсутню кількість енергії і поставити її українським споживачам.

“В українських ТЕС і ТЕЦ є необхідний запас потужності для виробництва відсутніх 600 МВт/годин, які закуповуються у білорусів. Більше того, зараз вони фактично простоюють. Деякі станції і теплоцентралі працюють на одному блоці, що по суті є аварійною ситуацією. Наша енергетика зазнає збитків, при цьому для зарубіжних імпортерів створюються найкращі умови. У НЕК є всі інструменти, щоб провести аукціон і закупити електроенергію в українських виробників, як це було раніше, але з якоїсь причини цього не відбувається", - підсумувало джерело.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    НАБУ повторно направило до суду справу "Укроборонпрому"

     • 14386 переглядiв